AWRA Foundation BEBAS SILIKON

AWRA Foundation BEBAS SILIKON

Pertanyaan/Tempahan

AinShaari 019 289 9202

29 January 2013

Scaling Gigi & Check up Mawaddah

Bismillah...

pernah dengar pasal scaling gigi? atau cuci gigi? haaa..23 jan yang lepas, saya pergi buat scaling gigi di klinik kesihatan bangi. sebelum tu dok survey2 di internet...bayaran untuk scaling di klinik swasta makan duit ratus2..haila..pastu bertanya di klinik kerajaan murahnya...RM3 je kene.

mula tu ada gak rasa takut...sebab ada yang cakap sampai berdarah2...almaklumlah tak pernah buat. nak senyum pon rasa malu2 segan gitu..sebab ada plague pada gigi (ala yang kuning2 tu) juga karies gigi..malu gak la..hehehe

masa tu saya pergi dengan adik saya...actually saya pergi untuk checkup Mawaddah...sambil tunggu di bawah saya dah ambil nombor untuk cuci gigi ni. jadi tak perlu tunggu lama laa..berat Mawaddah naik sikit je...2 bulan lepas 6.8kg, dan timbang kali ni 7.1kg je..naik 300g...huhu...janji naik..lagipun dia dah makin lasak dah...dah siap yang bawah terus naik atas terus buat sebab nombor saya sudah dipanggil. jadi saya terus masuk saja..

pengalaman saya..huhu amat mengilukan sebab saya ni jenis yang tak tahan pada ngilu..bunyi garfu bergesel pon dah ngilu yang amat...hhoho..inikan pula bunyi mesin tu...rasa macam nak tolak je tangan doktot tu..hahaha..tapi saya tetap cool, control ayu..kah3..mesti doktot tu tau saya ni sebenarnya tengah tahan ngilu sebab badan saya keras je..hahahha...

darah memang banyak.segala makanan dan plague yang ada pd celahan gigi semuanya dah tanggal..seronok je rasa selepas scaling ni...murah & puas hati...

saya nekad lepas ni nak buat 2x setahun laa...hehehehe..

gambar di bawah contoh proses scaling ni...




http://3.bp.blogspot.com/-bSAWZBLcLxw/TZv-YQNIxRI/AAAAAAAABkA/OaQnPT_l0Fc/s1600/scaling1-e1280588892448.jpg
----------------------
Salam Sayang,

18 January 2013

Babywearing BS Mei Tai

Bismillah..

hari ni nak berkongsi tentang babywearing. babywearing ni ada mcm2 jenis...sy kongsi ni setakat yg sy tau je ye..hihi..ada pouch, ring sling, wraps, carrier, mei tai dll...

ada sesetengah org berpendapat babywearing ni menyakitkn baby. dan ada pula yg kasihan tgk baby digendong begitu. ada juga ckp ia tak selamat. No! babywearing ni kita kena belajar. ada cara selamat untuk gendong baby. buat betul maka selamatlah.

pada hakikatnya bayi lebih suka jika digendong oleh ibu atau ayahnya. dia akn berasa selamat dan tenang dlm keadaan begitu. jika anda nak tau selamat ke tak cara anda menggendong bayi, pastikan keselesaan anda dan bayi.

kalau anda perlukn tunjuk ajar boleh hubungi Malaysian Babywearers. nk jumpa sy pun bole tp sy tau pakai sling dan mei tai. oh ya saya nak cerita sebenarnya sy sudah jatuh cinta dgn mei tai. sy dh tak mampu nak gendong mawaddah using sling. lenguh sebelah. i found that mawaddah loves MT too. hihi...seronok gendong dia guna MT ni..nk cuba meh la..

♥ummi ain

Mawaddah dah kompem duduk

Bismillah...

Alhamdulillah...perkembangan Mawaddah amat menggembirakan hati ummi. hampir 8bulan ini, dia membesar di mata ummi. setiap masa setiap hari. bayangkn jika ummi terpaksa tinggalkan dia di tangan orang lain. tak sanggup rasanya...babah can u hear me? u dont want to go to work anymore! huhu... can i?

mawaddah dah merangkak laju2
mawaddah dah boleh duduk sendiri
mawaddah dah lari2 dlm walker tu
mawaddah dah suka memanjat
hari ni mawaddah nak isap jari kaki
apakah? hihihi....

im a happy ummi...thanks Allah thanks boss sbb im happy with my lil walaupun tgh bekerja...

♥ummi ain

09 January 2013

Mawaddah @ playground

Bismillah...

hari ahad yang lalu ummi & babah bawak Mawaddah p playground kat taman tasik cempaka. haritu ms krismas p dah sekali tapi lenguh berjalan dukung dia.

ms tu ramai orang bw walker bg baby berjalan2 kat sini. so kami pn bwa lah walker dia. otw p tu mawaddah tido. lena betul tak sampai hati nak kejutkn sebabnya dia belum tido lagi sejak bgn pukul 8 pg tu

6.50 dia bangun. kami p ke arah playground tu untuk jumpa abg Iqbal. letak dia dalam walker diam tak gerak. sebab mamai lagi rasanya...hihi

kejap je duduk dah gelap. orang ramai berpusu2 balik ke rumah. masa nk balik tu la mawaddah nak main. haila..biarkn kejap pastu balik...

dear mawaddah, this weekend we go again to the playground. ok bete..

♥ ummi ain

Mawaddah duduk...

Bismillah...

sekarang ni mawaddah dh bljar dok imbangkn badan..ummi praktis kn dia letak nursing pillow. jd bila dia terjatuh tak sakit la...untung ada nursing pillow ni.hehe...sebaguna gitew..

ni pon hadiah daripada boss..tq boss. byk berguna ni..berminat nk beli? dapatkn di semua cawangan susuibu.com...haaa dan lg promote!

♥ ummi ain

02 January 2013

1st January 2013

Bismillah...

Hari ni balik kampung di Sabak. Sebabnya nak hntaq paksu anep masuk asrama n then ambil mbah sebab next monday ada appointment di hukm.

Gerak dlm pukul 9 sampai sana pukul 11 lebih. Tolong mak masak jap pastu susukan Mawaddah tapi dia xmau tdo. Mkn nasi pastu susukn lg baru dia tdo. Dgn ummi tdo skali.

Bgn2 terus besiap nk p antaq paksu. Dah selesai terus gerak balik bangi. Otw tu singgah beli kopok losong n pegi cendol bakar kat k.selangor. Sedap juga cendolnya.

Ok bai penat gila hari ni...huhu...tapi sedih :'(

♥ummi ain

28 dis 2012...Mawaddah 7 bulan

Bismillah...

Terlupa nak update anak saya dah 7 bulan pd 28 dis 2012 yg lalu... Dan sy happy sgt sbb on that day, Mawaddah berjaya merangkak. Excited ummi masa tgk...

Cepatnya ank ummi membesar. Dan paling gembira dapat lihat perkembangannya sendiri...thanks to boss sbb benarkn sy bw baby pergi keje...

Ummi loves you forever no matter what. I will be always with you my dear princess. Muahhhh...

Ps : beratnya kini udah 7.3kg. Patutla ummi enggak larat mau gendongnya lg...syabas bete. Membesar bagaikn juara!

♥ummi ain

Sedih ;'(

Bismillah...

Jam Note ni menunjukkn jam 3.06am

Tak dapat tidoq...sebab bingung, kecewa, stress skrg ni.

Semoga ada sinar bahagia yg muncul kembali... ;'(

Berserah pada takdir dan kuasa Allah