Puding Jagung ni tempahan daripada cikgu sekolah Babah. Nak jual sempena Karnival di sekolah. Lepas dah buat untuk sekolah, teringin nak makan. So buat lah lagi sekali untuk di rumah. Kali ni buat manisnya elok je sebab dah kurangkan gula. Senang je tau nak buat ni.
Resepi :
1 tin jagung
1 tin susu cair
1 cawan gula
1 cawan tepung kastard
3 cawan air
Cara:
- Gaulkan tepung kastard bersama air terlebih dahulu sehingga sebati.
- Kemudian, masak bersama kesemua bahan yang ada. Guna api yang perlahan.
- Kacau tanpa henti sehingga menjadi pekat dan berkilat.
- Masukkan dalam loyang dan biarkan sejuk.
- Masukkan dalam peti ais sehingga sejuk dan boleh dihidangkan.
AinShaari || 019.289.9202 || Rania Bangi
COD B.B.Bangi, Kajang, Serdang, Putrajaya
POS ke seluruh Malaysia
No comments:
Post a Comment