AWRA Foundation BEBAS SILIKON

AWRA Foundation BEBAS SILIKON

Pertanyaan/Tempahan

AinShaari 019 289 9202

13 April 2011

Roti Jala & Buboq Durian



hehe..baru nak hapdet kat sini yer?hihi...saya tak dan la nak update..balik uma dah bermalas-malasan nak buka laptop men tenet..baik tengok TV ja pastu dok rehat2 atas sofa...
dua minggu lepas, saya dan abang teringin nak makan durian..lama dah tapi tak berkesempatan..nak kata mengidam tu, takler pulak..hihi..(tunggu..Allah janji akan beri, InsyaAllah ada rezeki kami)..pastu masa pi pasar malam sabtu tu, kami pi la cari durian murah2...just untuk buat buboq je kan..sebab saya ni dah kempunan nak makan roti jalan ngn buboq durian ni..pastu abang plak cakap tak penah makan camtu..lagi la membuak-buak nak buat sebab nak bagi dia rasa...ngeeeeeee ^_^

dapatlah beli dalam 5 biji RM10..okla tu..balik rumah terus buka...mak aih!!sedap gila lah isi durian ni..walaupun kecik-kecik je ulasnyaa...pastu dah habis 3 biji, baru teringat nak buat buboq...malam tu jugak proses buat buboq...sambil-sambil tu search la resepi buat roti jala..bukan tak reti, sebab tak penah buat, jadilah kurang keyakinan..hehe...dah jumpa, terus buat, makan malam tu jugak..yum3!!Alhamdulillah puas hati...abang pun cakap, sedap makan roti jala ngn buboq doyan ni...

nak resepi? ok2 saya bagi

Buboq Doyan : (saya pon ikut suka letak pastu rasa)
- durian (ikut suka)
- santan lemak berkrim (ikut suka..nak lemak letak banyak..hihi)
- gula (ikut rasa)
**kacau jangan biar santan tu jadi berkepala yer...kena sentiasa kacau ^_*

Roti Jala :
- 3 cawan tepung gandum
- 3 cawan air
- 1 biji telur
**blend semua bahan ni...dia halus skit..
**kalau nak warna roti jalan mcm biasa just letak kunyit skit
**saya buat warna hijau dan kuning - letak pewarna..saja suka-suka ni smpai ada org ckp geli nk makan..haha...sabaq jela
----------------------
Hugs,

2 comments:

  1. wow murahnya durian 5 biji 10 hengget

    ReplyDelete
  2. a'ah..sedap lak tuh...belambak kat pasar malam sini ^_^

    ReplyDelete