AWRA Foundation BEBAS SILIKON

AWRA Foundation BEBAS SILIKON

Pertanyaan/Tempahan

AinShaari 019 289 9202

13 April 2011

Semalam masak laksa...Abang ngidam!


haaa...ni terbaru sekali yer...hehe...saja tengah menahan sakit sambil layan blog ni..wuwuw...hilang terus kesakitan yang dialami..pastu tiba-tiba teringat laksa kat rumah...and now saya belum makan makanan berat lagi untuk hari ni..just bun kacang merah dan bun kaya jadi santapan bersama air cincau season..
semalam, after balik dari office, saya dan abang terus ke Econsave..mulanya nak gi pasar malam je, pastu cakap teringin nak makan laksa..so abang decide pi beli bahan-bahan buat terus kat rumah...saya ok je tapi terasa penat sikit lah...almaklumlah, keje sampai pukul 7malam..huhu

dah beli-beli semua, balik rumah abang terus pesiang ikan-ikan kembung tu..saya makan nasi sebab tak makan apa-apa lagi selain bun..pagi semalam tak sempat nak bawa bekal sebab nasi belum masak..ni sebab tertidur laa tu yang lambat tu...lepas pesiang, abang terus rebuskan..

saya pula terus blend segala bawang dan belacan...ikan dah siap terus kami pilih isi ikan dan blend semuanya..tulang-tulang pon (tapi tapislah yer)...pastu campur semua bahan dan masak..masukkan cabai mesin, asam keping, daun kesom dan bunga kantan...

laksa plak rebus sekali dengan telur..saya yang kekenyangan sampai tertidur atas sofa...hehe..siap masak pukul 11malam..jamah laksa sikit terus gi tidur..yang bestnya abang cakap sedap, siap puji sampai rasa di awang-awangan...haha...Alhamdulillah, seronok bila abang suka makan masakan saya...

P/S:gambaq kat atas tuh ihsan incik google...hihi. nak resepi tengok sini..resepi ni saya guna ikan kembung/temenung, bukan ikan sardin, tak suka sebab bau hanyir..
----------------------
Hugs,

2 comments:

  1. cuba try buat laksa siam guna sardin dalam tin..kencang abez...

    ReplyDelete
  2. ritu penah buat guna ikan sardin...tak suka T_T ikan temenung gak sedap...hihi

    ReplyDelete